Česta pitanja

Nadamo se da ćete naći odgovor na vaše pitanje. Međutim, ukoliko imate dodatno pitanje ili želite pojasniti postojeće odgovore, rado vam stojimo na raspolaganju i ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Vlaga: uzroci i posljedice

Posljedice vlažnih zidova ostavljaju trajni efekt na građevinu koja s vremenom gubi na kvaliteti i vrijednosti.

Nastavite čitati

Hidroizolacija bi trebala spriječiti prodor kapilarne vlage, međutim kod starih građevina hidroizolacija u pravilu ne postoji dok je kod novih često nepravilno postavljena ili naknadno oštećena što ju čini propusnom.

Nastavite čitati

Kapilarna vlaga ima osnove u fizikalnim zakonima elektromagnetskih sila među molekulama. Kapilarna vlaga uzrokovana je silama adhezije i kohezije koje omogućuju podizanje ili spuštanje razine tekućina uz rub uskih cijevi (kapilara)

Nastavite čitati

Kapilarna vlaga je vlaga iz tla koja se podiže kroz temelje i ukopane zidove te svojim razornim djelovanjem prouzrokuje velika oštećenja u građevinama. U kapilarnu vlagu ubrajamo i vlagu koja bočno prodire i kapilarno se penje u strukturu zida.

Nastavite čitati

Najčešći uzrok vlage u građevinama je penjanje vlage iz tla kroz temelje i zidove, tzv. „kapilarna vlaga“.

Nastavite čitati

Postoje vanjski i unutrašnji uzroci vlage u građevinama. S obzirom na učestalost, neki uzroci pojavljuju se povremeno dok drugi često.

Nastavite čitati

Vlažnost zida je pojačana bliže tlu i postepeno opada od dole prema gore, odnosno od poda prema stropu.

Nastavite čitati

Hidroizolacija bi trebala spriječiti prodor kapilarne vlage, međutim kod starih građevina hidroizolacija u pravilu ne postoji, dok je kod novih često nepravilno postavljena ili naknadno oštećena, a time i propusna.

Nastavite čitati

Rješenja: način rada

Odgovor na ovo pitanje je preuzela jedna od vodećih svjetskih certifikacijskih i inspekcijskih tvrtki i potvrdila visoku učinkovitost EcoDry uređaja u sanaciji vlage u zidu.

Nastavite čitati

EcoDry uređaji često predstavljaju cjelokupno rješenje, ali ovisno o tome postoje li drugi izvori vlage mogu biti i dio cjelokupnog rješenja.

Nastavite čitati

U prvom koraku, potrebne su nam osnovne informacije o vašoj nekretnini. Ispunite obrazac „ZATRAŽITE PONUDU“ ili nas jednostavno nazovite na +385 (91) 97 49 588.

Nastavite čitati

Sanacija vlage se obavlja na prirodan i blag, ali učinkovit način, što zahtjeva određeno vrijeme za sanaciju koje ovisi o više faktora, od kojih su neki: stupanj zasićenosti kapilarnom vlagom, debljina i sastavu zida, mogućnost prozračivanja, trenutno stanje zida (bez ili sa žbukom) i prethodno poduzete mjere saniranje vlage.

Nastavite čitati

EcoDry uređaji postavljanju se po mogućnosti tamo gdje je opterećenost zida vlagom najveća. Pri tome se vodi računa da pri svi dijelovi objekta, čak i krajnji, budu dobro obuhvaćeni.

Nastavite čitati

Učinak EcoDry uređaja je dvostruk: 1. zid se isušuje jer se postojeća vlaga iz zida potiskuje nazad u zemlju, bočno i dolje, ali i istiskuje kroz pojačano isparavanje 2. rješenje je dugotrajno jer se sprječava ponovno „penjanje“ nove vlage kroz eliminaciju glavnog uzroka penjanja vlage u zidu

Nastavite čitati

EcoDry se specijalizirao na trajno rješenje najčešćeg uzroka vlage u građevinama, tzv. kapilarne vlage. Sanacija kapilarne vlage se odvija postavljanjem elektroničkih uređaja koji djeluju kroz zidove u određenom radijusu i jednom ugrađeni omogućuju dugotrajno i pouzdano rješenje kapilarne vlage.

Nastavite čitati

Razrada sistema sanacije vlage uključuje individualni pristup prema svakom klijentu u kojem se u obzir uzimaju rezultati analize građevine, kao i individualni ciljevi i financijske mogućnosti klijenta. Razrada sistema sanacije ima za cilj razraditi optimalno rješenje za svakog klijenta.

Nastavite čitati

Za razradu efikasnog sistema sanacije vlage neophodno je imati u vidu okolnosti koje dovode do vlage, načinu širenja vlage u zidu, kao i drugim parametrima vezanim za specifične karakteristike građevine.

Nastavite čitati

Kapilarna sila je podizanje ili spuštanje razine tekućina uz rub uskih cijevi (kapilara) uzrokovana silama adhezije i kohezije.

Nastavite čitati

Elektroosmoza je protjecanje tekućina kroz porozne materijale, polupropusne membrane, kapilare, mikrokanale i sl. pod utjecajem električnog polja.

Nastavite čitati

EcoDry uređaji saniraju kapilarnu vlagu na principu dinamičke bežične elektrokibernetske osmoze s dvostrukim učinkom: isušivanje postojeće vlage iz zida i sprječavanje ponovnog „penjanja“ nove vlage kroz zid.

Nastavite čitati

EcoDry sistemi: glavne karakteristike

Metoda elektrokibernetske osmoze je najpouzdanija i najpovoljnija metoda sanacije kapilarne vlage jer ne narušava statički i strukturalni integritet građevine i donosi najbolje rezultate.

Nastavite čitati

JEDINI NA TRŽIŠTU S POTVRĐENOM UČINKOVITOŠĆU!

Nastavite čitati

Ovoj tehnologiji se daje prednost u odnosu na druga rješenja kao npr. podrezivanje ili ubrizgavanje-injektiranje:

Nastavite čitati

Da bi EcoDry sistem neometano i efikasno radio, potrebno ga je prikljućiti na električnu mrežu i omogućiti neprekidan izvor električne energije.

Nastavite čitati

EcoDry uređaj koristi minimalnu kolicinu električne energije.

Nastavite čitati

EcoDry uređaji odašilju blage elektromagnetske valove koji nisu opasni za zdravlje.

Nastavite čitati

Tehnologija isušivanja zida inverznom kapilarnošću, u odnosu na ostale metode, daje prednosti u cijeni, pristupu i jednostavnosti...

Nastavite čitati

Kombinacija patentirane vrhunske tehnologije, provjerenih uređaja i dugogodišnjeg iskustva…

Nastavite čitati

Proces sanacije vlage: koraci do rješenja

Uređaji se postavljaju po mogućnosti na najkritičnijim mjestima s najvećom koncentracijom kapilarne vlage.

Nastavite čitati

Prve pozitivne promjene vidljive mogu biti već nakon nekoliko tjedana, a u pravilu u roku od 3-6 mjeseci.

Nastavite čitati

Sanacija kapilarne vlage obavlja se postavljanjem elektroničkih uređaja koji utječu na sam uzrok „penjanja“ vlage u zidu i funkcioniraju na bazi dinamičke bežične elektrokibernetske osmoze.

Nastavite čitati

Kapilarnu vlagu treba sanirati u cijeloj građevini kako bi se izbjegao protok kapilarne vlage iz nesaniranog dijela u sanirani dio građevine...

Nastavite čitati

Analiza objekta ima za cilj dobivanje jasne slike o stanju vlage u objektu. Analizu objekta obavljaju naši predstavnici. Iako je poželjno da se analiza objekta obavi prije ugradnje uređaja, može se napraviti istovremeno sa ugradnjom ili nakon ugradnje uređaja...

Nastavite čitati

EcoDry Sistemi instaliraju se postavljanjem EcoDry elektroničkog uređaja na jedan ili više zidova u objektu bez ikakvih građevinskih radova...

Nastavite čitati

Cijena: kako do Vaše cijene

Kako bi vam mogli navesti cijenu trajnog rješenja vašeg problema s vlagom, potrebni su nam osnovni podaci o vašoj nekretnini.

Nastavite čitati

Kod ove metode troškovi investicije su fiksni i niski u usporedbi s drugim metodama sanacije kapilarne vlage, a transparentni jer nema opasnosti od nekontroliranih troškova.

Nastavite čitati

EcoDry paket usluga uključuje sve usluge i uređaje potrebne za efektivni rad sistema sanacije...

Nastavite čitati

Cijena EcoDry Sistema ovisi o broju parametara koji su specifični za svaki objekt i situaciju...

Nastavite čitati

Dodatne usluge: analiza objekta i savjetovanje pri kupnji, renoviranju, kod energetske učinkovitosti, nakon poplave i dr.

Vlaga u zidu se ne smije zatvoriti jer će to problem vlage pojačati. A vlaga smanjuje termoizolaciju zida i uzrokuje druga velika ostecenja

Nastavite čitati

Vlaga u zidu ne mora biti vidljiva za ljudsko oko, ali je uvijek vidljiva za naše mjerne instrumente.

Nastavite čitati

Vlaga u zidu ne mora biti vidljiva za ljudsko oko, ali je uvijek vidljiva za naše mjerne instrumente.

Nastavite čitati

Ugovori i jamstva: pravna sigurnost

U prvom koraku su nam potrebne osnovne informacije za ponudu koje nam možete dostaviti preko formulara „ZATRAŽITE PONUDU“ ili nas nazovite.

Nastavite čitati

Ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada EcoDry primi očitovanje o prihvatu ponude učinjeno od strane klijenta.

Nastavite čitati

Uređaji se isporučuju u pravilu najkasnije u roku od jednog tjedna od prihvaćanja ponude.

Nastavite čitati

Imate problem vlage u vašim zidovima?

Krenite u rješavanje problema!
Pošaljite nam upit s osnovnim informacijama i očekujte naš poziv u najkraćem roku.