Česta pitanja

Potrudili smo se ponuditi odgovore na česta pitanja. Ako ne pronađete odgovor na vaše, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Natrag na predhodnu stranu

Cijena

Koja je cijena investicije u ovo rješenje i o čemu ovisi?

Kako bi vam mogli navesti cijenu trajnog rješenja vašeg problema s vlagom potrebni su nam osnovni podaci o vašoj nekretnini:

 1. O kakvom objektu se radi? Kuća, stan, poslovna zgrada itd.?
 2. Gdje se pojavljuje vlaga, u prizemlju ili katu, i u kojem dijelu, npr. pri stropu ili podu?
 3. Kada je objekt izgrađen? (Ako vam je točna godina gradnje nepoznata, pomoći će i  približan podatak, npr. prije 30-40 godina, ili prije 10 godina itd.)
 4. Je li objekt ikada renoviran i koji radovi su obavljeni?
 5. Jeste li već pokušali riješiti problem vlage i na koji način? Koji radovi i kada su obavljeni?
 6. Koja je tlocrtna veličina objekta (npr. 10m x 12m)?
 7. Kakav je oblik objekta (kvadratičan, izdužen, L-oblik itd.)?
 8. Od kojeg građevinskog materijala je objekt izgrađen?
 9. Koja je namjena objekta, npr. stanovanje, skladište, ured, najam itd.
 10. Koja su vaša očekivanja, odnosno individualni ciljevi sanacije, npr. brža/sporija     sanacija vlage itd.?

Ovaj niz pitanja potreban nam je kako bi vam okvirno mogli navesti koji uređaj i koliko uređaja bi bilo potrebno za trajno rješenje vlage u vašem objektu, a samim time možemo izračunati i ukupnu cijenu.

Poželjno bi bilo dodatno imati i podatke vezano za stupanj zasićenosti zidova vlagom, kao i sam tok vlage u zidu. To se može ustanoviti uz pomoć specijalnih mjernih uređaja i obavljanjem cjelokupne analize objekta. Analiza objekta ima za cilj dobiti jasnu sliku o stanju vlage u objektu, kao i o uzroku vlage u zidovima. Analizu objekta obavljaju naši predstavnici i poželjno je da se ona obavi prije ugradnje uređaja kako bi izbor uređaja bio optimalan u odnosu na individualne ciljeve sanacije i cijenu.

Cijena se odnosi na cijeli paket koji uključuje: analizu objekta, razradu sistema sanacije, savjetovanje, odabir uređaja, uređaj(i), sva kontrolna mjerenja, dopremu i montažu uređaja, prikopčavanje na postojeću strujnu mrežu, puštanje uređaja u rad, kao i minimalnu 10-godišnju garanciju na tehničku ispravnost uređaja.

Cijena uređaja i cjelokupne usluge, odnosno troškovi vaše investicije su fiksni i ne uključuju naknadna ulaganja, osim vrlo niske potrošnje električne energije koja je potrebna za neprekidan rad uređaja.

Pitanja koja će Vam pomoći pri procjenjivanju vrijednosti, odnosno cijene EcoDry uređaja i cijele usluge mogu biti sljedeća:

 • Koliko vam vrijedi riješiti vaš problem? Metoda rješavanja kapilarne vlage uz pomoć EcoDry uređaja ubraja se u najpouzdaniju metodu rješenja kapilarne vlage!
 • Koliko košta vaš mir i vaši živci? Koliko dugo morate trpjeti radnike na vašem objektu? Koliko će vam trebati vremena da se riješite prašine u vašoj     nekretnini? EcoDry uređaji se postavljaju bez građevinskih radova!
 • Jeste li u cijenu uključili uštede pri grijanju? Vlažni zidovi su jedan od glavnih uzroka preuveličanih troškova grijanja – vlaga u zidu smanjuje toplinsku zaštitu jer se na mjestu zračnih pora koje služe kao toplinska zaštita u građevinskim materijalima nalazi voda iz tla pa troškovi grijanja postaju nepotrebno veći uslijed „odvlačenja“ topline iz zagrijanog prostora van.
 • Kolika vam je cijena održavanja vrijednosti vaše nekretnine? Voda u zidu ne samo da mijenja strukturu građevinskog materijala, nego i promjenom obujma tijekom smrzavanja ima razarajuće posljedice. Kako voda mijenja svoja agregatna stanja zbog promjene vanjske temperature, vrši pritisak na građevinski materijal koji s vremenom puca i raslojava se te dolazi do kontinuiranog i nepovratnog uništavanja zidne konstrukcije.
 • Kolika je cijena vašeg zdravlja? Ustajala voda u zidovima koja lagano isparava uzrokuje neugodan miris, a vlažna podloga postaje pogodna za razvoj plijesni i bakterija što može izazvati ozbiljne alergijske i imunološke reakcije, kao i razvoj astme i drugih bolesti.
 • Usporedite cijenu ovog rješenja s alternativnim, kao npr. podrezivanje ili ubrizgavanje-injektiranje. Jeste li sigurni da vam radnici pri podrezivanju i injektiranju neće prouzročiti dodatne troškove kroz npr. probušene instalacije? Jeste li sigurni da će poslovi biti kvalitetno izvedeni i zaštiti vašu nekretninu 100%? Hoćete li morati ponavljati istu proceduru kroz nekoliko godina jer će barijere „popustiti“? Koliko će se materijala ubrizgati-injektirati u zid? Šta ako je unutrašnjost zida puna pukotina koje „gutaju“ ubrizganu masu? To plaćate vi! Hoćete li naići na dodatne otežavajuće okolnosti kod bušenja rupa za ubrizgavanje ili kod  podrezivanja zidova što će u velikoj mjeri nekontrolirano povećati vaše troškove, a možda i prebaciti vaše mogućnosti financiranja? Hoćete li morati „popravljati“ jer izvođač nije 100% riješio problem kapilarne vlage? Hoće li kod popravka problem biti riješen? Jeli vam bitno da imate jasnu i stabilnu računicu vaših troškova? (Kod EcoDry metode troškovi investicije su fiksni i niski u usporedbi s drugim metodama sanacije kapilarne vlage, a transparentni jer nema opasnosti od nekontroliranih troškova i dugotrajnih višestrukih sanacija vlage koji uključuju veliku investiciju i neizvjestan trošak.
 • Je li vam bitna kvaliteta izrade? Je li vam bitno da je tvrtka – proizvođač ovih uređaja stabilna kompanija koja postoji već dugo na tržištu? (Njemačka     kvaliteta je najpriznatija svjetska marka kvalitete, a njemačka tvrtka EcoDry uspješno posluje na međunarodnom tržištu već više od četiri desetljeća.
 • Ako promatrate sanaciju vlage u zidovima kroz prizmu nepotrebnog troška, tada vjerojatno ne uzimate u obzir da će cijena sanacije rezultirati puno većom dobiti kod korištenja objekta i prodajne ili najamne cijene. Potrebno je uvidjeti da sanacija vlage nije trošak nego investicija koja se višestruko vraća.

Svjesni smo da je cijena naših usluga vrlo bitna kod naših klijenata i zato imamo cilj ponuditi što kvalitetniju uslugu, trajno riješiti problem kapilarne vlage i pri tome ponuditi što nižu cijenu.

Dugačka i vrlo kvalitetna lista klijenata potvrđuje ne samo da uređaji odlično saniraju vlagu, nego da je i dugogodišnje uspješno poslovanje tvrtke jamac za vrhunsku kvalitetu i odnos prema klijentima! A kvaliteta je i najpovoljniji izbor među naizgled mnogim mogućnostima, jer ne riješiti problem je najskuplje!

Kontaktirajte nas i vrlo rado ćemo vam pružiti konkretne informacije – hvala!