Česta pitanja

Potrudili smo se ponuditi odgovore na česta pitanja. Ako ne pronađete odgovor na vaše, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Natrag na predhodnu stranu

Rješenja

Kako EcoDry efektivno uklanja kapilarnu vlagu u zidovima?

EcoDry se specijalizirao na trajno rješenje najčešćeg uzroka vlage u građevinama, tzv. kapilarne vlage. Sanacija kapilarne vlage se odvija postavljanjem elektroničkih uređaja koji djeluju kroz zidove u određenom radijusu. Jednom ugrađeni omogućuju dugotrajno i pouzdano rješenje.

Princip uklanjanja kapilarne vlage EcoDry Sistemom

Uređaji djeluju na principu dinamičke bežične elektrokibernetske osmoze s dvostrukim učinkom: isušivanje postojeće vlage iz zida i sprječavanje ponovnog „penjanja“ nove vlage kroz zid.

„Elektroosmoza (elektro + osmoza) je protjecanje tekućina kroz porozne materijale, polupropusne membrane, kapilare, mikrokanale i sl. pod utjecajem električnog polja.

Prvi ju je 1809. opisao ruski znanstvenik Fjodor Fjodorovič Reuss nakon što je uočio da voda može proteći kroz glinu ako se na nju priključi električni napon.

Pokazalo se da u poroznom, čvrstom tijelu električna sila pokreće slobodne električki nabijene čestice svakog elektrolita i da je brzina njihova toka nekoliko milimetara u sekundi.

Elektroosmoza se koristi za analizu tla, isušivanje vlažnih zidova i dr.“ Hrvatska enciklopedija

Švicarac Paul Ernst je od 1935 godine radio na primjeni elektroosmoze pri sanaciji vlage u građevinama i 1940 je imao prijavljen patent (ein Eidgenössisches Patent auf ein "Verfahren und Vorrichtung zur Entfeuchtung und Trockenhaltung von Mauerwerk").

POSTUPAK VEĆ DUGO POZNAT!

Elektrokibernetska osmoza je napredniji stupanj rješavanja kapilarne vlage u usporedbi s elektroosmosom i za razliku od elektroosmoze nema negativan utjecaj na strukturu zida, kao i na živa bića koja borave u prostoru koji se sanira.

EcoDry, kao jedna od  vodećih tvrtki u svijetu, je na osnovama dinamičke bežične elektroosmoze razvila i patentirala tehnologiju koja utječe na sam uzrok „penjanja“ vlage u zidu i usmjerena je na neutraliziranju električnih, kemijskih i fizikalnih procesa koji uvjetuju „penjanje“ kapilarne vlage u zidu.

Ovi uređaji odašilju blage, za zdravlje potpuno bezopasne, ali učinkovite elektromagnetske valove koji smanjuju površinsku napetost molekula vode u zidu i mijenjaju smjer kretanja čestica vode prema negativno nabijenom tlu.