Česta pitanja

Potrudili smo se ponuditi odgovore na česta pitanja. Ako ne pronađete odgovor na vaše, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Natrag na predhodnu stranu

Proces sanacije vlage

Kako se odvija proces sanacije kapilarne vlage?

Sanacija kapilarne vlage radi se postavljanjem elektroničkih uređaja koji utječu na sam uzrok „penjanja“ vlage u zidu i funkcioniraju na bazi dinamičke bežične elektrokibernetske osmoze.

Ovi uređaji odašilju blage, za zdravlje potpuno bezopasne, ali učinkovite elektromagnetske valove koji smanjuju površinsku napetost molekula vode u zidu i mijenjaju smjer kretanja čestica vode prema negativno nabijenom tlu. Uređaji djeluju kroz zidove u određenom radijusu i jednom ugrađeni omogućuju dugotrajno i pouzdano rješenje vlage u zidovima prouzrokovane kapilarnom vlagom.

Sanacija vlage se obavlja bez građevinskih radova kao što su to npr. okopavanje, višestruka bušenja, stvaranja prašine i buke uzrokovanih radom i prisutnošću građevinskih radnika, te narušavanje statičke stabilnosti i mehaničke otpornosti građevine. Djelovanjem elektromagnetskih valova koje uređaj proizvodi, omogućuje se pristup svim dijelovima zida, tako da ne postoji opasnost da dijelovi zida napadnuti, odnosno opterećeni vlagom ostanu netretirani, a pri tome se postiže ravnomjeran učinak sanacije na sve zidove, odnosno njihove dijelove.

Uređaji trebaju biti neprekidno priključeni na funkcionalnu električnu utičnicu/mrežu. Prekid električne struje nema negativan utjecaj na uređaj, ali za vrijeme prekida nema pozitivnog učinka uređaja na sanaciju vlage. Uređaji automatski nastavljaju s radom po ponovnom protoku električne struje.

Nakon postavljanja uređaja tvrtka ECODRY u određenim vremenskim razmacima mjeri (bez građevinskih radova) stupanj sanacije vlage i time kontrolira proces sanacije vlage.