Česta pitanja

Potrudili smo se ponuditi odgovore na česta pitanja. Ako ne pronađete odgovor na vaše, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Natrag na predhodnu stranu

Rješenja

Kada se mogu očekivati rezultati?

Sanacija vlage se obavlja na prirodan i blag, ali učinkovit način, što zahtjeva određeno vrijeme za sanaciju koje ovisi o više faktora, od kojih su neki: stupanj zasićenosti kapilarnom vlagom, debljina i sastav zida, mogućnost prozračivanja, trenutno stanje zida (bez ili sa žbukom) i prethodno poduzetim mjerama saniranja vlage.

Prvi rezultati se mogu vidjeti, odnosno osjetiti, već nakon nekoliko tjedana jer nestajanje neugodnog mirisa vlage je jedan od prvih znakova koji klijenti sami primijete.

Isušivanje zida počinje od prvog trenutka kada se uređaji ugrade, a promjene budu vidljive najčešće u periodu od tri do šest mjeseci.

Pri ugradnji uređaja, EcoDry obavlja, ukoliko to nije obavljeno ranije, cjelokupnu analizu građevine. Pri tome se dobivene mjerne vrijednosti (početno mjerenje) za svako pojedino mjesto mjerenja zabilježe. Ove mjerne vrijednosti se pri sljedećim kontrolnim mjerenjima uspoređuju s mjernim vrijednostima koje se tada izmjere.

Proces sanacije vlage

Cilj procesa sanacije vlage je eliminirati tzv. štetnu vlažnost u građevini i dugoročno spustiti razinu vlažnosti na tzv. prirodnu vlažnost građevinskog materijala.

Pri obavljanju analize građevine i kontrolnom mjerenju, EcoDry se služi specijalnim mjernim instrumentima koji omogućuju precizno i pouzdano dobivanje mjernih vrijednosti.