Česta pitanja

Potrudili smo se ponuditi odgovore na česta pitanja. Ako ne pronađete odgovor na vaše, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

Natrag na predhodnu stranu

Rješenja

Gdje se postavljaju uređaji?

EcoDry uređaji postavljanju se po mogućnosti tamo gdje je opterećenost zida vlagom najveća. Pri tome se vodi računa da svi dijelovi objekta, čak i krajnji, budu dobro obuhvaćeni.

Pozicioniranje EcoDry uređaja

Uređaji djeluju kroz zidove u određenom radijusu (kugle) i jednom ugrađeni omogućuju dugotrajno i pouzdano rješenje vlage u zidovima prouzrokovane kapilarnom vlagom.

Uređaji se pričvršćuju na zid uz pomoć dva (po potrebi četiri) omanja vijaka i odgovarajućih tiplova. Uređaji imaju vlastiti električni kabel dužine 1,5 m koji spaja uređaj s električnom utičnicom.

Pri izboru mjesta postavljanja uređaja mora se voditi računa o prisutnosti funkcionalne električne utičnice koja je potrebna za kontinuirani rad uređaja. Alternativno postoji mogućnost napajanja uređaja pomoću baterija.

Ukoliko je objekt većih dimenzija onda je vjerojatno da je više od jednog uređaja potrebno za uspješnu sanaciju kapilarne vlage. To se postiže tako da se više uređaja raspoređuju u objektu na način da se njihova polja djelovanja djelomično preklapaju (cca. jedna trećina preklopa), a pri tome svi dijelovi objekta, čak i krajnji, budu odgovarajuće obuhvaćeni.

Pozicioniranje više uređaja u velikim građevinama - primjer 1
Pozicioniranje više uređaja u velikim građevinama - primjer 2